Nu sker der noget i Ejby

Det_Nye_EjbyMiddelfart Kommunen søgte i 2015 om områdefornyelsesmidler til et områdefornyelsesprojekt – Ejby-tilbage på sporet. Projektet har primært haft fokus på byens hovedgade – Nørregade – og det grønne område bagved Superbrugsen, nu kaldet “byparken”, og derfra ned mod stationsområdet.

Hovedideen er at skabe en større attraktion i byens historiske og centrale dele, som kan bidrage til at skabe større sammenhængskraft og forhåbentligt virke som en ”kickstarter” af en positiv spiral af initiativer og virkelyst til udviklingen. Det er helt oplagt at sætte ind her i byens centrum, der har udviklet sig fra at være byens stolte ansigt udadtil til at fremstå som en nedslidt og funktionstømt bagside. Byen imploderer – den tømmes og ødelægges indefra. Med projektet skal denne proces stoppes…

Hvor mange penge
Der er nu bevilget i alt 6 mio. kr. til områdefornyelse hvoraf de 4 mio. kr. kommer fra Middelfart Kommune og 2 mio. kr. fra staten gennem ovennævnte ministerium. Midler skal over de næste 5 år – primært bidrage til at løfte “byparken”, Nørregade ved Superbrugsen og ned mod stationsområdet.

MEN…. tanken er også at tilføre flere midler gennem aktiv fondsansøgning eller sponsorering.

Læse mere om projektet 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *