Søg Realdanias Bymidtepulje til Viden og forskningsprojekter

Del med dit netværk her

Søg Realdanias Bymidtepulje til Viden og forskningsprojekter

Søg støtte til at skabe ny viden som kan kvalificere arbejdet med at omstille, udvikle og fremtidssikre bymidterne.

Bymidterne er under pres. Og der mangler viden om, hvorfor det er sådan, hvad det har af konsekvenser, og hvordan vi omstiller og fremtidssikrer bymidterne.

Derfor har Realdania afsat midler til at støtte en række videns- og forskningsprojekter, som kan kvalificere videns- og beslutningsgrundlaget for arbejdet med at sikre levende, attraktive og meningsfulde bymiljøer.

De forventer at støtte 5-10 projekter med op til 1 mio. kr. (dybdegående undersøgelser) eller 0,5 mio. kr. (pilotprojekter med fokus på metodeudvikling og -afprøvning) per projekt. Samtidig forventer de, at Realdanias støtte suppleres med en vis grad af egen- eller medfinansiering, som afspejler et ejerskab til projektet, omfanget vurderes fra projekt til projekt.

Alle, som arbejder med at skabe og anvende viden om bymidterne kan søge støtte til et projekt – eksempelvis universiteter, arkitektskoler, rådgivere, kommuner, staten og brancheorganisationer.

I vurderingen af projekterne vil de lægge vægt på:

Projektets bidrag til feltet: At projektet skaber enten ny/opdateret viden eller nye metoder/redskaber, som gør os klogere på bymidternes tilstand, udfordringer og potentialer

Projektets organisering og forankring: At projektorganiseringen afspejler såvel de aktører, der skal skabe viden, som de aktører, som skal modtage og anvende den i praksis.

Søg inden for syv temaer – eller foreslå et nyt

Med afsæt i deres erfaringer fra bymidteprojekter i hele landet og dialog med kommuner, myndigheder, forskere og praktikere inden for feltet har Realdania formuleret syv temaer, hvor de oplever, at der er behov for ny viden.

I kan vælge at søge om støtte til et projekt, som adresserer ét eller flere af temaerne – eller I kan søge støtte til at svare på et helt andet relevant tema og spørgsmål.

Deres fokus er på temaer relevante for de små og mellemstore byer (4.000-20.000). Det er muligt at opnå støtte til projekter, som har fokus på andre bystørrelser, hvis man kan beskrive i ansøgningen, hvordan den skabte viden bliver anvendelig i små og mellemstore byer.

Tema 1 Bytypologier

Tema 2 Bymidtens karakter

Tema 3 Sammenhængen mellem land og by

Tema 4 Aktører og organisering

Tema 5 Bymiljø og -kvalitet

Tema 6 Bymidternes økonomier

Tema 7 International best practice

VIGTIGE DATOER

10. september 2024

Online informationsmøde

Den 10. september holder vi et online informations- og spørgemøde over Teams for alle, der overvejer at ansøge. Du har mulighed for at tilmelde dig allerede nu – så får du også besked per mail, når ansøgningsmaterialet er klar.

20. september 2024 kl. 12:00

Frist for at sende en interessetilkendegivelse

Hvis I ønsker at søge støtte, er første skridt at indsende en interessetilkendegivelse med en indledende beskrivelse af jeres videns- og forskningsprojekt senest den 20. september 2024 kl. 12:00.

Oktober 2024

1. udvælgelse og sparringsmøder

Med afsæt i interessetilkendegivelserne foretager vi en 1. udvælgelse af de projekter, som vi mener bedst lever op til formålet om at tilvejebringe ny eller opdateret viden om bymidternes tilstand, udfordringsbillede og potentialer. De projekter, der bliver valgt ud, inviteres til et online sparringsmøde, hvor de vil få feedback på interessetilkendegivelsen og mulighed for sparring forud for den egentlige ansøgning om støtte.

18. december 2024

Frist for at sende en ansøgning

De projekter som er blevet udvalgt ud i 1. runde og har deltaget i sparringsmøde har mulighed for at sende en ansøgning om støtte senest den 18. december 2024 kl. 12:00.

Februar 2025

Svar på ansøgning

I februar 2025 får alle ansøgere svar på deres ansøgning.

Læs mere og tilmeldig dig til infomødet 10. september her.