Søg Realdanias “Underværker – Byggeriets Ildsjæle” – Ansøgningsfrist: 3.2.2023

Del med dit netværk her

Realdania udbyder en ny pulje: Underværker – Byggeriets Ildsjæle

En ansøgningsmulighed til byggeprojekter for foreninger.

Realdania: “Underværker – Byggeriets Ildsjæle”

Realdania inviterer alle, der arbejder frivilligt med forbedring og udvikling af lokalsamfundet, til at realisere gode idéer. Realdania vil med inspiration, netværk og økonomisk støtte hjælpe landets
ildsjæle med at skabe livskvalitet i det byggede miljø. Måske brænder du for at redde en gammel bygning. Måske er bygningen blot en ramme om nye aktiviteter som fx kunst, kultur eller fællesskaber. Det afgørende er, at dit projekt skaber nyt liv, nye samlingssteder og forbedret livskvalitet med udgangspunkt i bygningsarven. 

Det kan være et ældre forsamlingshus, der bliver indrettet til ambitiøst ungdomsteater. En nedlagt købmandsforretning, der får nyt liv som lokalt mødested. En fabrik, der omdannes til ramme for nycirkus. Eller en tidligere landsbybiograf, der bliver forvandlet til koncertsted og kulturhus for alle aldersgrupper.

Formål: Kampagnen har til formål at fremme ildsjælenes arbejde med det byggede miljø til gavn for de lokalsamfund, hvori de er aktive.

Ansøgere: Alle, der arbejder frivilligt og engageret med at forbedre og udvikle bygningsarven kan søge økonomisk støtte til et projekt.

OBS! Procedure: Inden man kan ansøge, skal man lægge projektet på “Underværkers hjemmeside” og få interessenter til at stemme på det. Antal stemmer indgår i vurdering af projektet ang. tilskud.

Hvad bliver der lagt vægt på?

         * At projektet bygger på en god og original idé med innovativ karakter
        * At projektet nyder stor opbakning
        * At projektet har et alment sigte og kan blive til gavn for mange
        * At projektet skaber livskvalitet gennem bygningsarven
        * At der står en kompetent, begejstret og blivende organisation bag projektet
        * At projektet demonstrerer en realistisk anlægs- og driftsfinansiering

Tilskud: Der kan maksimalt ansøges om 1.000.000 kr. til et projekt igennem kampagnen. Afhængig af projekternes størrelse og finansieringsbehov vil der blive lagt vægt på medfinansiering.

Næste ansøgningsfrist: 3. februar 2023

Flere informationer og ansøgning: https://www.undervaerker.dk/